Репозиторий Dspace

Қазақстандағы тамақ өнеркәсібінің қазіргі жағдайы және дамыту бағыттары

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Каркинбаева, Ш.И.
dc.date.accessioned 2023-08-22T11:47:15Z
dc.date.available 2023-08-22T11:47:15Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.issn 2079-620Х
dc.identifier.uri http://rep.enu.kz/handle/enu/5376
dc.description.abstract Авторлық зерттеудің өзектілігі тамақ өнеркәсібінің қарқынды дамуы - ұлттық экономика дамуының басым бағыттарының бірі болып табылады. Осыған байланысты қазіргі заманғы экономика тиімді басқару жүйесінің болуын және отандық өндірушілерді қолдау үшін жағдай жасауды көздейді. Қазақстанда болып жатқан экономикалық үдерістер мемлекеттік саясатты жүргізу контексінде мақсатты болып табылатыны көрсетілген. Дәл осы мемлекет жаңа экономика құру талаптарына барабар тамақ саласының дамуына шешуші әсер ете алады. Мақала авторы Қазақстан экономикасының нақты секторының форматында ұлттық экономиканы басқарудың өзекті мәселелерін қарастырады. Қазақстан Республикасы тамақ өнеркәсібінің құрылымы қарастырылады: ет және сүт, ұнжарма, нан пісіру, макарон, жеміс-көкөніс консервілері, балық және басқа салалары. Зерттеу барысында тамақ өнеркәсібін дамытудың басқару тетіктері мен тәсілдерін қарады. Қазақстанда мемлекеттік бағдарламаларды іске асырудың өзекті мәселелері қаралды. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ЕНУ им. Л.Н. Гумилева ru
dc.subject инновациялық экономика ru
dc.subject тамақ өнеркәсібі ru
dc.subject азық-түлік өндірісі ru
dc.subject өндіріс көлемі ru
dc.subject мемлекеттік бағдарлама ru
dc.subject дайын өнім ru
dc.title Қазақстандағы тамақ өнеркәсібінің қазіргі жағдайы және дамыту бағыттары ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись